Krzysztof Gawkowski na spotkaniu w Gnieźnie

dodano 2017-05-30 10:13 w kategorii: Ludzie

Posiedzenie Rady Powiatowej otworzył i prowadził Przewodniczący Tadeusz Tomaszewski. W posiedzeniu na 29 członków uczestniczyło 27 oraz:

·         Wiceprzewodniczący RK SLD dr Krzysztof Gawkowski,

·         Przewodniczący RW SLD w Poznaniu – Wiesław Szczepański,

·         Sekretarz RW SLD w Poznaniu – Lucjan Dutkiewicz.

·         Członkowie organizacji pozarządowych, rad osiedli i przewodniczący kół SLD.

Łącznie w spotkaniu uczestniczyły 74 osoby. Wiceprzewodniczący SLD Krzysztof Gawkowski i Przewodniczący RW SLD Wiesław Szczepański wręczyli Pani Darii Danik honorowe wyróżnienie za działalność obywatelską – statuetkę „Złota Róża”. Statuetkę darczyńcy 25 – lecia SMW otrzymał z rąk Prezesa SMW Stanisława Dolacińskiego i Krzysztofa Gawkowskiego radny powiatu Robert Andrzejewski. Wprowadzenie do dyskusji o miejscu SLD na scenie politycznej, założeniach programu partii „Przywróćmy Normalność, Godne Życie, Sprawiedliwa i Normalna Polska” oraz przygotowaniach lewicy do wyborów samorządowych i promocji Konstytucji RP dokonał dr Krzysztof Gawkowski. W dyskusji o wyzwaniach programowych i organizacyjnych stojących przed partią udział wzięli Ryszard Karmoliński, Czesław Surowiec, Aleksander Juruś, Janusz Kubacki – Gorwecki, Czesław Dykszak, Telesfor Gościniak, Tadeusz Tomaszewski. Na pytania członków i sympatyków SLD odpowiedział Krzysztof Gawkowski. Na zakończenie otwartego posiedzenia Rady Powiatowej SLD Krzysztof Gawkowski podpisywał dedykacje do swojej książki. Wcześniej w biurze RP SLD odbyła się dla mediów lokalnych konferencja prasowa, w której uczestniczyli Krzysztof Gawkowski, Tadeusz Tomaszewski, Zdzisław Kujawa, Mariusz Mądrowski, Marcin Jagodziński oraz Tadeusz Purol. Po zakończeniu konferencji osoby w niej uczestniczące oraz Marlena Podlawska rozdali na ulicach Gniezna 300 Konstytucji RP. Łącznie w gminach powiatu gnieźnieńskiego zostanie rozdanych przez działaczy SLD 3 tys. egzemplarzy Konstytucji RP, którą zakupiono ze składek członków partii.